Over Ons

De Eextahal is gebouwd in 1985 aan de Plantsoenlaan 19 te Scheemda. Vanaf het ruime voorterrein met parkeerplaatsen kan men de hoofdingang betreden om via de hal naar de kleedkamers dan wel naar de tribune of het zeer gezellige SportCafe met terras te gaan.

De sportvloer van de hal heeft een oppervlakte van bijna 1375 m2, oftewel een lengte van 44 meter en een breedte van 31,22 meter. De speelhoogte is 7 meter. Door middel van een elektrisch bedienbare scheidingswand is de sporthal in twee afzonderlijk te gebruiken gedeelten van respectievelijk 1/3 en 2/3 te verdelen.

Voor bezoekers van [ sport ] evenementen is een vaste tribune met 250 zitplaatsen op de 1e verdieping beschikbaar, die door middel van een trap vanuit de hal te bereiken is. Boven de tribune bevindt zich een reportageruimte van waaruit tevens het licht, geluidsinstallatie en scorebord bedient kan worden.

Het complex is voorzien van 6 kleedkamers met doucheruimten en toiletten, Er zijn verder 2 scheidsrechterkamers, een E.H.B.O.-ruimte, een kantoor en voldoende ruimte voor toestellen. Voor bezoekers zijn er in de hal de benodigde toiletten alsmede een garderobe.

Verder bevindt zich in het pand SportCafe Scheemda, “Het gezelligste SportCafé van het Oldambt”

In het sfeervol ingerichte SportCafe met zicht op de sportzaal, kunnen actieve en passieve sportbeoefenaars elkaar ontmoeten, terwijl een deel van de horecaruimtes afsluitbaar is door middel van vouwwanden ten behoeve van o.a. vergaderingen, verjaardagsfeesten, workshops etc.

Eextahal Scheemda…

Prima geschikt voor vele evenementen.

De Eextahal is een ideale sporthal voor vele evenementen. Met name sportevenementen, maar er zijn ook andere mogelijkheden. Er kunnen in de hal vele toernooien worden gespeeld zoals voetbal, volleybal, badminton en andere sporten. Door de speciale indeling met de kantine/het Sportcafé grenzend aan de grote hal wordt iedereen betrokken bij de activiteiten.

Het Sportcafé kan worden ingeschakeld voor een drankje en hapje tussendoor maar is ook de perfecte locatie voor een gezamenlijk diner in buffetvorm en aansluitend een swingend feest met muziek en dans.
Het Sportcafé of één van de zalen kan ook los van de sporthal worden gehuurd, denk hierbij aan verjaardagsfeesten, kinderfeesten, vergaderingen, workshops etc.

Voor het inhuren van de hal, het Sportcafé of één van de zalen is een bezoek aan de Eextahal en een gesprek met de manager over de mogelijkheden een vanzelfsprekende voorwaarde. Door de grote ervaring in het organiseren van evenementen kan bijna elke activiteit in de Eextahal een succes worden.

In de directe omgeving zijn er prima overnachting mogelijkheden. Voor een uitgebreid overzicht kun je ook naar Adres gaan en door op het adres in het plattegrondje te klikken via Google Maps zoeken naar hotels of andere voorzieningen.